Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, kan, kemik iliği ve lenf bezinde ortaya çıkan lösemi, lenfoma ve multipl miyelom gibi hematolojik kanserlerin belirtilerinin erken teşhisinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Nedenleri tam olarak bilinmeyen bu kanser türlerinin tanı ve tedavisinde yapay zeka teknolojilerinin önemli bir rol oynamaya başladığını ifade etti.
Prof. Dr. Ar, yapay zeka destekli programların, tıbbın çeşitli alanlarında hekimlere yol gösterici ve tamamlayıcı bilgiler sunduğunu belirtti. Özellikle tümörlerin tanı ve tedavi protokollerinde yapay zekanın önemli bir yer tutmaya başladığını dile getirdi. Hematoloji alanında, binlerce kan hücresinin yapay zekaya öğretilmesiyle tanı sürecinin hızlandığını ve hekimlere yardımcı olduğunu aktardı.
Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emin Kaya ise yapay zeka algoritmalarının kanser hücrelerini hızla tespit ederek tedavi süreçlerini kişiye özel hale getirdiğini belirtti. Yapay zeka destekli mikroskop analizlerinin lösemi gibi kan kanserlerinin erken teşhisinde büyük önem taşıdığını vurguladı. Her hastanın genetik yapısının farklı olduğunu ve yapay zekanın bu bilgilere göre en uygun tedaviyi belirlemede kritik bir rol oynadığını söyledi.
Yapay zeka uygulamalarının hematolojik kanserlerin tanı ve tedavi süreçlerinde büyük kolaylıklar sağladığına dikkat çeken uzmanlar, teknolojinin hekimlere değerli bir yardımcı olduğunu ancak tedavi kararlarının hala hekimler tarafından verilmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.