Rusya Savunma Bakanı Şoygu, ordudaki üst düzey atamalarla ilgili bilgileri paylaştı. Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak Moiseyev’in atandığını duyuran Şoygu, Koramiral Sergey Pinçuk’un da Karadeniz Filosu’nun komutanlığına getirildiğini belirtti.
Şoygu, atamaların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylandığını açıkladı. Şoygu, bakanlık yetkilileriyle yaptığı toplantıda, “Omuzlarınıza düşen büyük sorumluluğun farkındasınız. Umarım Başkomutan, Rusya Savunma Bakanlığı ve ülke tarafından sizlere verilen görevlerle başarıyla başa çıkacaksınız.” şeklinde konuştu.
2018 yılında Karadeniz Filosu’nun komutanlığını yapan Moiseyev, 2019 yılından itibaren Kuzey Filosu’nun komutanı olarak görev yapmıştı. Bu yeni atama ile Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görevine devam edecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.