Laos’un Xaisomboun eyaletindeki bir mağarada şiddetli yağış ve ani sel baskınları nedeniyle mahsur kalan yedi kişiden beşi kurtarıldı. 19 Mayıs’ta mağaraya giren iki kişinin kurtarılması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Olay, başkent Viyentiyan’ın yaklaşık 120 kilometre kuzeyindeki Longcheng bölgesinde meydana geldi.
Mağaraya 19 Mayıs tarihinde giren yedi kişi, ani bastıran şiddetli yağmur ve ardından yaşanan sel baskınları yüzünden çıkışın kapanmasıyla içeride mahsur kaldı. Yetkililer, bölgedeki hava koşullarının kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirtti.
Hafta sonu olay yerine ulaşan arama kurtarma ekipleri, mahsur kalan kişilere ulaşmak için operasyon başlattı. Ekipler arasında, 2018 yılında Tayland’da mağarada mahsur kalan 12 çocuğun kurtarılmasında görev alan deneyimli personel ve çeşitli ülkelerden dalgıçlar yer aldı. Bu uluslararası uzman kadro, zorlu koşullara rağmen hızlı bir müdahale gerçekleştirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]