VERİMLİ BİR TATİL İÇİN ÖĞRENCİLER NELER YAPMALI?
159 okunma

VERİMLİ BİR TATİL İÇİN ÖĞRENCİLER NELER YAPMALI?

Yoğun ve stresli geçen akademik dönem sonrası yaz tatilleri öğrenciler ve aileler için uzun soluklu bir dinlenme fırsatı sağlıyor. Bu süreç bedensel ve zihinsel rahatlamanın yanı sıra çocukların yeni beceriler kazanması ve yeni öğretim yılına hazırlanması için de uygun zaman. Peki, yaz tatilinin iki eğitim dönemi arasında köprü görevi görmesi için neler yapılmalı? Çocukların bu süreçte bireysel gelişimi nasıl sağlanır? Sınavlara hazırlanan öğrenciler tatilde neler yapmalı? Eğitim gündeminde öne çıkan konuların ele alındığı “Yolun Başındayken” programında Dr. Görkem İldaş, Kavram Okulları Genel Müdürü Adem Durmuş’u ağırladı. Tatilde öğrencilerin kendilerini geliştirme konusunda yol katedebileceğini belirten Durmuş, yaz tatilinin faydalı geçirilebilmesi için ailelere önerilerde bulundu. Yeni çağın becerilerine atıfta bulunan Durmuş, tatillerin yetkinliklerin geliştirilmesinde önemli rol oynadığına dikkat çekti.

ABONE OL
Temmuz 21, 2022 12:11
VERİMLİ BİR TATİL İÇİN ÖĞRENCİLER NELER YAPMALI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“GÜNDE 20 DAKİKA YABANCI DİLE AYIRIN”

Kavram Okulları Genel Müdürü Adem Durmuş, kısa bir dinlenme süreci sonrasında yaz tatili için program yapılması gerektiğini belirtti. “Tatiller dinlenmek ve ekran üzerine kurgulanmamalı” diyen Durmuş, çocukların yetkinliklerini geliştirmek için çabalaması gerektiğini ifade etti. Durmuş, günde 20 dakikanın yabancı dil öğrenmeye ayrılmasının faydalı olduğunu vurguladı. Yabancı dil öğrenimi için internette çok sayıda ücretsiz uygulama bulunduğunu hatırlatan Durmuş, yaklaşık 3 aylık dönemin çocukların ilgi duydukları hobileri geliştirmeleri için de doğru zaman olduğunu dile getirdi.

“SOSYAL MEDYADA GEÇİRİLEN ZAMAN KISITLANMALI”

Durmuş, yaz tatili için program hazırlarken ailelerin dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

* Yoğun bir çalışma programı olmamalı.

* Sosyal medyada ve bilgisayar başında geçirilen zaman kısıtlanmalı.

* Çocuklar haftada 3 gün ders çalışarak; geri kalan zamanlar dinlenme ve sosyal aktivitelere ayırabilir.

* Aileler bu programı 21 gün boyunca uygulayıp, süreçte çocuklarımızı motive ederlerse verimli bir tatil geçirebilirler.

“12. SINIFLAR TYT KONULARINI TAMAMLAMALI”

Ayrıca sınavlara hazırlanan öğrencilere seslenen Durmuş, “12. sınıf öğrencilerinin TYT konularını tamamlamalarını öneriyoruz. TYT konularının tamamına yakınını bireysel çalışma ile öğrenilebilir. 8. sınıf öğrencileri ise; sözel alan testlerine ağırlık verebilirler; böylece öğrenciler yıl içinde sayısal derslere zaman ayırabilirler” açıklamasında bulundu.

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TAVSİYELER

20 temmuz’da açıklanacak YKS sonuçları öncesinde adaylara seslenen Durmuş, üniversiteler ve meslekler konusunda araştırma yapılmasının önemine dikkat çekti. Durmuş, “Öğrencinin kendini iyi ifade edebildiği ve başarılı olduğu bölümü tercih etmesi gerekir” dedi. Tercih sürecinde adayların öncelikle hangi bölümde okuyacağına karar vermesi gerektiğini söyleyen Durmuş, geleceğin meslekleri tartışmalarına da değinerek şunları aktardı: “Geleceğin mesleği yerine, geleceğin insanı olmak lazım. Geleceğin insanının da fırsatları iyi değerlendiren, hayatın gidişatını ve akışını iyi okuyan, hayata bir taraftan tutunurken bir taraftan da kendi yolunu kendisi açan bireyler olması lazım. Bunu başarırsak geleceğin insanı olur ve her koşulda başarılı bir hayat süreriz.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.