Avrupa Uzay Ajansı ve UCL, Gaia Misyonu ile Dev Kara Deliği Keşfetti
51 okunma

Avrupa Uzay Ajansı ve UCL, Gaia Misyonu ile Dev Kara Deliği Keşfetti

ABONE OL
Nisan 16, 2024 16:07
Avrupa Uzay Ajansı ve UCL, Gaia Misyonu ile Dev Kara Deliği Keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Uzay Ajansı ve University College London, Gaia-BH3 Adındaki Kara Deliği Keşfetti

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Gaia misyonu kapsamında University College London (UCL) araştırmacılarıyla işbirliği yaparak “Gaia-BH3” adı verilen dev kara deliği keşfetti. Bu kara delik, Güneş’ten 33 kat büyük olup Dünya’ya 2 bin ışık yılı uzaklıkta bulunuyor.

Gaia Uzay Teleskobu ile Keşfedilen Kara Delik Dünya’ya 2 Bin Işık Yılı Uzaklıkta

Kara deliğin doğrudan görülememesine rağmen, yörüngesinde “sallanan” bir yıldız sayesinde keşfedildiği belirtiliyor. ESA’ya ait Gaia Uzay Teleskobu’ndan elde edilen veriler, daha fazla kara deliğin keşfinin mümkün olabileceğini gösteriyor.

Gaia-BH3, Gök Bilimciler İçin Önemli Bir Keşif

Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nden (CNRS) Pasquale Panuzzo, bu tür bir keşfin nadir olduğunu vurgulayarak, UCL’den George Seabroke ise Gaia-BH3’ün şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük kara delik olduğunu belirtti. Bu keşif, gök bilimciler için oldukça önemli bir yer tutuyor.

Samanyolu Galaksisi’nde 50’ye Yakın Süper Kütleli Kara Delik Keşfedildi

Bugüne kadar Samanyolu Galaksisi’nde 50’den fazla süper kütleli kara deliğin keşfedildiği veya tanımlandığı kaydedildi. Bu tür keşifler, evrenin sırlarını çözmek ve daha iyi anlamak adına büyük önem taşıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.