2020 YKS tercihleri ne zaman? YÖK atlas YKS tercih robotu ve ÖSYM tercih kılavuzu
484 okunma

2020 YKS tercihleri ne zaman? YÖK atlas YKS tercih robotu ve ÖSYM tercih kılavuzu

ABONE OL
Temmuz 27, 2020 21:10
2020 YKS tercihleri ne zaman? YÖK atlas YKS tercih robotu ve ÖSYM tercih kılavuzu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YKS 2020 tercihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 27 Temmuz’da erişime açıldı. Binlerce aday sonuçları öğrenmek için kurumun resmi internet adresine yöneldi. Sonuç sayfasında erişime açılan sıralamaların ardından sınava ilişkin detaylar da belli oldu.

YKS SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Kurumun sonuç sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan adayların sonuçları bilgisine sunuluyor.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM Başkanı Aygün’ün yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre tercihler 6 Ağustos’ta başlayacak ve 14 Ağustos’ta sona erecek.

Adaylar tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU

Lisans, ön lisans ve atlası üzerinden adaylar puanlarını girerek ya da tercih sihirbazını kullanarak kendilerine çıkma ihtimali yüksek olan yerlerin bilgisine ulaşabiliyorlar.

YÖK ATLAS İÇİN TIKLAYINIZ…

ÖSYM YKS TERCİH KILAVUZU

Geçtiğimiz günlerde ön bilgilendirme için erişime açılan tercih kılavuzunda adayların tercih sürecinde dikkat etmesi gereken hususlar ve üniversitelerin kontenjanları ile puanları paylaşılmıştı.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ…

KONTENJANLAR NELER?

Bazı bölümlerin 2020 yılı kontenjanları şu şekilde:

Tıp programında 16 bin 448, Diş Hekimliği’nde 7 bin 752, Eczacılık’ta 3 bin 893, Ebelik’te 4 bin 74 , Hemşirelik’te ise 16 bin 239 Ziraat-Tarım ve Doğa Bilimleri fakültelerinin mühendislik dışı programlarının kontenjanı 6 bin 467, Mimarlık programlarının kontenjanı 7 bin 985, Mühendislik programlarının kontenjanı 71 bin 244, Temel Bilimlerde kontenjan 10 bin 622, İlahiyat-İslami İlimler Fakültelerinde kontenjan 19 bin 353. 
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.