Yurdun çeşitli illerinde etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle birçok okul tatil edildi. Nevşehir, Kayseri, Niğde, ve Gümüşhane il geneli ile Adana’nın Tufanbeyli ilçesi ve Ordu’nun 15 ilçesinde okulların tatil edilmesi kararı alındı.
Gümüşhane, Nevşehir, Kayseri ve Niğde’de gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve oluşan tipi ile buzlanma tehlikesi nedeniyle 25 Kasım Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Adana’nın Tufanbeyli ilçesi genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca Adana’ya bağlı Feke, Saimbeyli ilçelerindeki köy okulları ile Ordu’nun 15 ilçesinde de okullar tatil edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugün 19 il için turuncu, 34 il için sarı kodlu alarm verildi. Turuncu kodlu uyarı yapılan iller arasında Adana, Antalya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Trabzon gibi şehirler yer alırken, sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Adıyaman, Erzurum, Gaziantep, Konya, Muğla gibi birçok il bulunuyor.
Yurdun dört bir yanını etkisi altına alan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle vatandaşlar tedbirli olmaya davet ediliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]