SON GELİŞMELER
--:--:--
USD49,74EUR55,67ALTIN6.391,47Istanbul14° Az bulutlu7:18İMSAK'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Türkiye İthalat Rejiminde Güncellemeler Yürürlüğe Girdi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye İthalat Rejiminde Güncellemeler Yürürlüğe Girdi

Ticaret Bakanlığı, ülkenin girdi tedarik stratejisi ve sanayinin ara mamul temin imkanlarını göz önünde bulundurarak ithalat politikalarında güncellemeler yaptığını duyurdu. Bu güncellemeler, iç ve dış piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ederek hayata geçirildi.

Yapılan açıklamada, İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın, Türkiye’nin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) anlaşmaları, Avrupa Birliği (AB) Gümrük Birliği ve diğer serbest ticaret anlaşmaları çerçevesinde hazırlandığı belirtildi. Tarım ve sanayi sektörlerinin ihtiyaçları ve talepleri dikkate alınarak hazırlanan karar, yerli üreticileri desteklemeyi, cari açığı azaltmayı ve istihdamı artırmayı hedefliyor.

İthalatta Gözetim ve Korunma Önlemleri Güncellendi

İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli’ndeki değişiklikler doğrultusunda, İthalat Rejimi Kararı ve İlave Gümrük Vergisi Kararı’nda da düzenlemeler yapıldı. Yerli üretimin izlenmesi amacıyla 184 gözetim tebliği yürürlükte bulunurken, 18 ürün grubuna ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, 10 ürün grubunda gözetim birim fiyatları ve eşya kapsamı güncellenirken, 8 ürün grubunda gözetim kıymeti belirlendi. Böylece Ticaret Bakanlığı’nın uyguladığı gözetim tebliği sayısı 192’ye yükseldi.

Ayrıca, yerli üreticilerden gelen talepler üzerine ‘polietilen tereftalat (PET) resin’ ithalatına yönelik ton başına 120 dolar seviyesinde korunma önlemi alınmasına karar verildi. Bu karar, 19 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek. Filmaşin ve polietilen tereftalat cips ithalatında uygulanan korunma önlemlerinin süresinin uzatılması için de soruşturma açılmasına dair tebliğler yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı, yerli üretimi ve istihdamı desteklemek, sanayinin ihtiyaç duyduğu girdilerin etkin ve öngörülebilir şekilde teminini sağlamak amacıyla ithalat politikalarını bütüncül bir yaklaşımla düzenlemeye devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan, ‘CE’ işareti taşıması gereken bazı ürünlerin ithalat denetimine ilişkin tebliğ de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Benzer Haberler

Tümü
Deprem Bölgesi 11 İlün İhracatı 15 Milyar Doları Aştı
Deprem Bölgesi 11 İlün İhracatı 15 Milyar Doları Aştı
Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu 19 Ekim’de Trafiğe Açılıyor
Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu 19 Ekim’de Trafiğe Açılıyor
Eylülde Konut Satışları Yüzde 9,3 Düştü TÜİK Verileri Açıklandı
Eylülde Konut Satışları Yüzde 9,3 Düştü TÜİK Verileri Açıklandı
2026 Yılı Çeltik Alım Fiyatları TMO Tarafından Açıklandı
2026 Yılı Çeltik Alım Fiyatları TMO Tarafından Açıklandı
Türkiye Havalimanlarında 9 Ayda 193 Milyon Yolcu Aşıldı
Türkiye Havalimanlarında 9 Ayda 193 Milyon Yolcu Aşıldı
Endüstriyel ve Ticari Alanlarınızda Maksimum Verim: Çelik Ara Kat (Mezanin) Sistemleri
Endüstriyel ve Ticari Alanlarınızda Maksimum Verim: Çelik Ara Kat (Mezanin) Sistemleri
Haberin Doğru Adresi
Gündem Yönetim

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları GÜNDEM YÖNETİM de saklıdır. Seobaz Haber Teması