Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmasına karar verdi.
TCMB’nin açıklamasında, Temmuz ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin önceki aya kıyasla sınırlı bir şekilde yükselirken ikinci çeyrek ortalamasının altında kaldığı belirtildi. Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler ise yurt içi talebin yavaşlamaya devam ettiğini ve enflasyonist etkisinin azaldığını gösterdi.
Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunun dezenflasyon süreci açısından öneminin arttığını vurgulayarak, para politikasındaki kararlı duruşunun devam edeceğini belirtti. Aylık enflasyonun ana eğiliminin düşürülmesi ve dezenflasyon sürecinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Kurul, enflasyondaki belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yaklaşana kadar politika faizinin sabit tutulacağını açıkladı.
TCMB, enflasyon ve ekonomik göstergeleri yakından takip ederek, fiyat istikrarını sağlamak amacıyla gerektiğinde ek önlemler alacağını ve kararlarını şeffaf bir şekilde alacağını duyurdu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]