Türkiye, son dönemde yaşanan “Yenidoğan Çetesi” skandalıyla sarsıldı. Bu çete, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olmuştu. Bu skandalın ardından yapılan soruşturmada adı geçen hastanelerin ruhsatları bir bir iptal edildi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özel hastanelerle ilgili önemli düzenlemeler yapılacağını duyurdu. Bakan Memişoğlu, “Sadece yenidoğan branşı değil tüm branşlar için ekiplerimiz sahada olacak” dedi. Sağlık sisteminin suistimal edilmesine karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Bakan Memişoğlu, vatandaşların sağlığını tehdit edenlere göz açtırmayacaklarını belirtti.
Bakan Memişoğlu, mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan uzman hekimlerden oluşan komisyonların oluşturulacağını açıkladı. Özel hastanelere ilişkin yapısal reformların da gündemlerinde olduğunu belirten Bakan, sağlık kurumlarının denetimlerinin aralıksız devam edeceğini ve suistimallerin önüne geçileceğini vurguladı.
Son olarak Bakan Memişoğlu, ülkenin takdir ettiği sağlık sisteminin lekelenmesine izin vermeyeceklerini ve sağlık çalışanlarının itibarını koruyacaklarını belirtti. Sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını her zaman takdir ettiklerini ve bir avuç açgözlü çetenin bu itibarı çiğnetmeyeceğini vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]