Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 25 Mayıs’ta, 2’si yoğun bakımda yatan 33 hastanın Burdur Devlet Hastanesinde diyaliz tedavisine girdiğini hatırlattı.
Koca, diyaliz seansını bitirip eve nakli sağlanan hastalardan bazılarında baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı gibi şikayetler görülmesi üzerine diyaliz tedavisi alan tüm hastaların hastanede gözetim altına alındığını belirtti. Acil durum değerlendirmeleri sonucunda, 2 yoğun bakım hastası dahil, hastaların 14’ünün entübe halde stabilize edildiğini açıkladı.
Koca, hastaların 3’ünün Isparta, 23’ünün Antalya, 6’sının Afyonkarahisar, 1’inin ise Denizli’ye diyaliz ve yoğun bakım ihtiyacıyla nakledildiğini aktardı. Maalesef, eşlik eden kronik rahatsızlıkların da etkisiyle, ileri yaşlardaki 3 hastanın kaybedildiğini belirtti.
Sağlık Bakanı Koca, “Nakledilen tüm hastalarımızın sağlık durumları tarafımdan hassasiyetle takip edilmiştir. Bugün itibarıyla entübe durumda olan hastamız kalmamıştır. 14 hastamızın tedavileri devam etmektedir. 16 hastamız taburcu edilmiştir. Tedavileri devam eden hastalarımızın durumları iyiye gitmektedir.” açıklamasında bulundu. Kendilerine acil şifalar dilediğini belirtti.
Yaşanan üzücü olayın her yönüyle yakından ilgileneceğini ve adli ve idari soruşturma süreçlerinin devam ettiğini vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]