ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Kolombiya’da 6,3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssü, ülkenin Cundinamarka yönetim bölgesine bağlı Paratebueno kasabasının 17 kilometre kuzeydoğusu olarak belirlendi. Sarsıntı, yaklaşık 10 kilometre derinlikte meydana geldi ve başkent Bogota başta olmak üzere çevre kentlerde de hissedildi.
Kolombiya Jeoloji Servisi, depremin büyüklüğünü 6,4 olarak açıkladı. Sarsıntının yerel saatte 08.08’de yaşandığı bildirildi. Depremde şans eseri can kaybı veya mal kaybı yaşanmazken, Paratebueno kasabasındaki La Europa köyünde bazı evlerde hasar meydana geldi. Ayrıca, depremde 2 kişinin hafif yaralandığı ve bir kara yolunda yarıklar oluştuğu belirtildi.
İlk depremin ardından büyüklükleri 4,6, 3,8 ve 4,9 olan 3 artçı depremin daha meydana geldiği kaydedildi. Yetkililer, depremin etkilediği bölgede bazı evlerin hasar gördüğünü ve halkın panikle evlerinden çıktığını belirtti. Deprem sonrası bölgede kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]