İran devlet televizyonu, İsrail’in ülkeye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden generallere ilişkin Devrim Muhafızları Ordusundan yapılan açıklamayı yayınladı. Açıklamada, Devrim Muhafızları Hava ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Hacızade’nin hayatını kaybettiği İsrail saldırısında 8 generalin de öldüğü aktarıldı.
İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi. İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanının yanı sıra toplam 78 sivilin hayatını kaybettiği saldırılarda, İran ordusunun yaptığı misilleme sonucu 13 kişinin öldüğü, 400’den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.
Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke, İsrail’in saldırılarını kınadı. Olayla ilgili diğer generallerin rütbe ve görevlerine ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]