İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların çözümüne dair önemli bir adım atıldı. Hayye, Hamas’ın sözcüsü, Witkoff’un ateşkes önerisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Hayye, İsrail’in, “kan dökmeye, sırtından vurmaya, zorla yerinden etmeye geri dönmemesi ve insani yardımların girişinin garanti altına alınması için” Witkoff’un önerisinde değişiklik talep ettiklerini belirtti.
Hayye, Hamas’ın kalıcı bir ateşkese varılması için yeni ve ciddi müzakerelere hazır olduğunu ifade ederek, arabulucularla temasların sürdüğünü vurguladı.
Hayye, ateşkes tekliflerine esnek ve pozitif yaklaştıklarını ancak İsrail’in tüm esirlerin salıverilmesi karşılığında savaşın sona ermesinin garanti edilmesini kabul etmediğini dile getirdi.
Gazze’de bir anlaşmaya varılmasının önündeki temel engelin, Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümet olduğunu belirten Hayye, İsrail’in Gazze’ye kurduğu insani yardım dağıtım merkezlerine yapılan saldırılara da değindi.
İsrail’in Gazze’den çekilmesi, acil yardımın girişinin yapılması ve ablukanın sona erdirilmesini öngören bir anlaşma için taraflarla sürekli çalıştıklarını ifade eden Hayye, ABD’nin İsrail’e siyasi ve askeri destek vermesi durumunda yaşanan katliamlara dikkat çekti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]