Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi önünde düzenlediği basın toplantısında İsrail ordusunun Nusayrat’taki saldırısında yaşanan trajediyi açıkladı.
Sevabite, Nusayrat’taki saldırıda 64’ü çocuk, 57’si kadın olmak üzere toplam 274 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 153’ü çocuk, 161’i kadın 698 Filistinlinin yaralandığını belirtti.
İsrail ordusunun Nusayrat katliamında sivil araçlar kullandığını ve katliama katılan askerlerin kendilerini gizlediğini ifade eden Sevabite, 89 ev ve bir binanın bombalandığını aktardı.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar sırasında 4 İsrailli esirin kurtarıldığını duyuran Sevabite, bu operasyonun Nusayrat’taki katliamla eş zamanlı şekilde gerçekleştiğini belirtti.
Gazze’deki saldırılarda toplamda 274 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 400’den fazla Filistinlinin yaralandığı bilgisi verildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.