Fransa’da 18 Haziran’dan bu yana etkili olan aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle serinlemek amacıyla suya giren 74 kişi boğularak hayatını kaybetti. Ülke genelinde yaşanan bu trajik olaylara ilişkin son verileri İçişleri Bakanı Laurent Nunez kamuoyuyla paylaştı.
Bakan Nunez, Fransız basınına yaptığı açıklamada, ölümlerin büyük bölümünün yüzmenin yasak olduğu veya cankurtaran bulunmayan nehir, göl ve gölet gibi su alanlarında gerçekleştiğini belirtti. Bu durum, güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu bölgelerdeki riskleri bir kez daha gözler önüne serdi.
Laurent Nunez, boğulma vakalarının sadece doğal su kaynaklarıyla sınırlı kalmadığını, özel yüzme havuzlarında da can kayıplarının yaşandığını ifade etti. Bakanlık, sıcak hava dalgasının devam etmesiyle birlikte halkı su güvenlik kurallarına uymaya ve riskli bölgelerden uzak durmaya çağırıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]