Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris’te düzenlenen buluşmada Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütme stratejisini kararlılıkla uyguladıklarını vurguladı. Geçen yıl yaşanan deprem felaketi ve çatışmalara rağmen hedeflerinden sapmadıklarını belirtti.
Erdoğan, turizmde 2023’ü rekor ziyaretçi sayısı ve turizm geliriyle kapattıklarını, bu yıl hedeflerinin 60 milyon turist sayısı ve 60 milyar dolar turizm geliri olduğunu açıkladı. Ayrıca, Türkiye’nin ihracattaki ivmesinin hız kesmeden devam ettiğini, geçen yıl tarihin en yüksek ihracat rakamına restbet ulaşıldığını ve şubat ayında ihracatın arttığını paylaştı.
Erdoğan, büyüme tarafında olumlu bir tablonun devam ettiğini belirterek, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri içinde yüzde 4,5 büyüme oranıyla ilk sırada yer aldığını dile getirdi. Milli gelirin 1 trilyon dolar sınırını aşarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını ifade etti.
Enflasyon ve hayat pahalılığı konularına da değinen Erdoğan, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını ve fiyat istikrarından taviz vermeden büyümeye odaklı ekonomik programlarını sürdüreceklerini belirtti. Ekonomik politikaların olumlu restbet giriş etkilerinin yıl sonuna doğru hissedileceğine inandığını söyledi.
Erdoğan, ülkenin güven ve istikrarını hedef alan senaryoyu yırtıp attıklarını ve son 21 yılda elde edilen kazanımların siyasi istikrar ve güven ortamıyla sağlandığını vurguladı. 14-28 Mayıs seçimleriyle Türkiye’nin kazanımlarına sahip çıkıldığını belirterek, Türkiye’nin altın değerinde bir 5 yıl daha kazandığını ifade etti.
Erdoğan, depreme hazırlık çalışmalarının önemine değinerek, merkezi idare ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle Türkiye’nin büyük hedeflere ulaşabileceğini dile getirdi. Ayrıca, Muğla’da yapılan hizmet rest bet ve yatırımlarda yerel yönetimlerle uyum içinde çalışmanın önemine vurgu yaptı. Not: Programa, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve diğer katılımcılar da yer aldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]