Bursa Uludağ Oteller Bölgesi’nde bulunan bir otelde geçen sene 500 TL’ye satılan çorbanın, yeni sezonunda kasesinin 1000 TL’ye çıkarılacağının duyurulması, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Sosyal medyada gündem olan bu durum üzerine Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, konuyla ilgili açıklama yaptı.
Bursa Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, haksız fiyat artışı tespit edildi. Ticaret Bakanlığı, söz konusu işletmeye 1 milyon TL’ye kadar cezai işlem uygulanabileceğini belirtti.
İşletmede satışa sunulan 38 ürünle ilgili de aykırılık tespit edildi. Fiyat etiketlerinde ve ürün tanıtımlarında eksiklikler saptandı. Bu masterbetting giriş adresi nedenle işletmeye toplamda 171 bin 600 TL idari para cezası kesileceği açıklandı.
İşletme müdürü Süleyman Güngör, çorbanın özel bir tarif olduğunu ve yöre insanları tarafından toplanan dağ mantarları ile hazırlandığını belirtti. Güngör, çorbanın bu sezon da 1000 TL olacağını ve fiyatın lezzet değil sunum nedeniyle ön planda olduğunu belirtti. Bu gelişmeler üzerine Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin mağduriyetini önlemek ve piyasa dengesini korumak için çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]