ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’a 48 adet F-35 tipi savaş uçağı satışına resmi onay verdi. Yaklaşık 24,3 milyar dolar değerindeki bu anlaşma, Suudi Arabistan’ın savunma kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor. Washington yönetimi, kararın ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyeceğini belirtti.
Bakanlık, bu satış teklifinin Körfez bölgesinde siyasi istikrar ve ekonomik kalkınmada önemli rol oynayan NATO üyesi olmayan bir müttefikin güvenliğini güçlendireceğini açıkladı. Anlaşma, 49 adet Pratt/Whitney F135-PW-100 tipi uçak motoru, iletişim teçhizatı ve yedek parça gibi destek malzemelerini de kapsıyor.
Söz konusu satış, Suudi Arabistan’ın ülke savunmasını pekiştirerek mevcut ve gelecek tehditlere karşı caydırıcılık kapasitesini artıracak. Krallık, bu yeni teçhizatın silahlı kuvvetlerine entegrasyonunda herhangi bir zorluk yaşamayacağını ifade etti.
Anlaşma, aynı zamanda Suudi Arabistan’ın operasyonel uçaklarını, havadan havaya ve havadan karaya savunma yeteneklerini de güçlendirecek. ABD ve diğer NATO güçleri ile iş birliğini artırma potansiyeli taşıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]