ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hürmüz Boğazı’nı “Trump Boğazı” olarak adlandırdığı bir harita yayımladı. Trump, haritada boğazın bulunduğu alanı daire içine alarak bu ismi kullandı. Bu eylem, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Başkan Trump, daha önce 2 Eylül tarihinde de Hürmüz Boğazı’nın ABD kontrolünde olduğunu öne sürerek isim değişikliğini gündeme getirmişti. Bu paylaşım, önceki açıklamalarının devamı niteliğindedir.
Öte yandan Başkan Trump, İran ile temaslara ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, bu hafta daha fazla görüşme yapılmasını beklediğini ifade etti. ABD Başkanı, bir anlaşma istediklerini ancak Tahran’ın mevcut anlaşma önerisini kabul etmediklerini belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]