İsrail devlet televizyonunun ismi açıklanmayan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ABD ile İran arasında ilerleyen anlaşma sürecine rağmen İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki güvenlik şeridinden çekilmeyeceği öne sürüldü. Ordunun, Lübnan içlerine yönelik saldırıları azaltmaya hazırlandığı ancak operasyonların güneye yoğunlaşarak süreceği iddia edildi.
İsrail ordusunun, olası bir anlaşma kapsamında dahi Lübnan’ın güneyindeki mevcut güvenlik şeridini terk etmeyeceği belirtildi. Bu durum, bölgedeki gerilimin devam edebileceği şeklinde yorumlandı.
İsrail, geçen nisan ayında Litani Nehri’nin güneyinde Gazze’dekine benzer bir güvenlik hattı oluşturduğunu duyurmuştu. Bu hattın, Lübnan’da yerinden edilenlerin geri dönüşünü engelleme ve her türlü silahlı faaliyeti durdurma amacı taşıdığı ifade edilmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]