DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son günlerde dolaşımda olan bir iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
DMM, 2 Kasım 2024 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen Pegasus Havayolları’na ait uçaklarla ilgili yapılan iddiaların gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmadığını ifade etti. Açıklamada, bahse konu uçuşlarda yer alan yolculardan sadece 11’inin rutin olarak yapılan risk analiz ve değerlendirme çalışmaları kapsamında mülakata alındığı, bu mülakat sonucunda 2 yolcunun ülkeye girişine izin verilmediği belirtildi. Geri kalan 9 yolcunun ise sorunsuz bir şekilde ülkeye giriş yaptığı vurgulandı.
DMM açıklamasında, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamayla birlikte, söz konusu uçuşlarla ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yolcuların gözaltına alınmadığı net bir şekilde ortaya konmuş oldu.
Bu açıklamanın ardından, havalimanı güvenlik prosedürleri hakkında doğru bilgiye ulaşmak ve spekülasyonlardan kaçınmak önem taşımaktadır. Konuyla ilgili daha fazla detayın resmi kaynaklardan doğrulanması tavsiye edilmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]