2020 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM’de!
338 okunma

2020 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM’de!

ABONE OL
Ekim 6, 2020 14:18
2020 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM’de!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından alınan DGS tercihlerinde sona gelindi. 2020 yılında üniversitelerin ilgili bölümlerine dikey geçiş yapacak adaylar önce sınava alınmış ardından elde ettikleri puanlara göre tercihlerini gerçekleştirmişlerdi. Sıra sonuçlar için ÖSYM’den yapılacak açıklamaya geldi.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmese de geçtiğimiz yıl yapılan açıklama adaylara tahmini bir süre veriyor. Geçen yıl tercihlerin tamamlanmasının ardından sonuçlar 1 hafta içerisinde erişime açılmıştı, bu nedenle bu yıl da sonuçların 9 Ekim’e yakın bir tarihte açıklanması bekleniyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

2020-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2020-2021 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.